mandag, november 30, 2009

Nu med billeder

Mit kamera er kommet hjem! Der var INGEN billeder af noget som helst sjovt... øv. Der var uhyrlige mængder af fotos af teenagerpigerne i feriehopla og måske et enkelt billede af en fyr, som 14-årige synes, er interessant. Selvom jeg bestemt ikke føler mig gammel, er der altså alligevel grænser.

I går var jeg til fernisering ved udstillingen i forbindelse med mit malekursus.

Her er det ene af to malerier, som jeg har malet. Det var sjovt at lave, og hvad kan man forlange mere?

Jeg er totalt bagud med både minimalerier og tirsdagstegninger, men nu er kameraet tilbage, så nu er der håb.

torsdag, november 26, 2009

Hvad man ikke skal høre...

Dagens citat kommer fra Bedsteveninden og blev hørt i ellers helt almindelig telefonsamtale om dette og hint:

"Al sex, der involverer fødder, er mærkeligt!"

Godt så.

tirsdag, november 24, 2009

Gellerupparkens fremtid

Midt i al min forberedelse for at komme på P-skolen tog jeg mandag aften til et møde.
Sagen er, at min lejlighed ligger i en af de blokke, der måske skal bygges om ifølge helhedsplanen. Mødet skulle handle om forventningerne til en eventuel flytteproces. Jeg vidste godt, at den slags møder og mig måske er en dårlig kombi, men jeg kan ikke sige andet end, at jeg er fascineret af den logistiske opgave, det er at skulle flytte rundt på hundredevis af mennesker i flere år. Det er et scenarium, som jeg på ingen måde misunder nogen at skulle have ansvaret for.

Jeg har valgt at tage min allermest generaliserede og fordomsfulde fortællerhat på for at fortælle jer om mødet i Gellerupparken. Men jeg lover at være ærlig.

Hvem kommer til sådan et møde? Det gør de stoiske afrikanere, de tavse vietnamesere, de talrige arabere og de hvide kællinger.
De stoiske afrikanere er billedet på menneskelig stolthed. De er ranke og majestætiske. Til beboermøde af denne slags virker de nærmest som bølgebrydere. De hidser sig ikke op, og håndterer situationen med ophøjet ro. De er tosprogede... taler glimrende dansk, somalisk, med garanti også engelsk og sikkert et par sprog mere... bare til husbehov.
De tavse vietnamesere er til mødet og gør absolut intet væsen af sig. De smiler, de nikker og siger ingenting. Faktisk har jeg alle os andre mistænkt for at behandle dem som børn. De fylder ikke så meget og vi er glade for dem.
Så er der araberne. De er til sådan et møde klart den største gruppe. De fleste er dobbelt halvsproget. Det kræver noget tolkning og noget tålmodighed. Skægt nok har jeg efter fem år og en del møder i Gellerupparken endnu aldrig været til et møde, hvor det IKKE kommer som en stor overraskelse! Araberne har deres følelser til at sidde helt oppe i munden og i armene, som bliver brugt til ivrige fagter. Det er der intet galt i. De er ikke farlige eller truende. De har bare blusset for følelser skruet helt op hele mødet igennem. Det kan godt virke overvældende på en iskold nordbo som mig, men man vænner sig til det.
Og så er der de hvide kællinger... Vi er ikke så mange, men vi fylder. De hvide kællinger er kvinder et eller andet sted mellem 30 og 50 år og har kastet sig over 'sagen' Gellerupparken med ildhu. Mit gæt er, at denne projektion for egen uformåen kunne have ramt stort set hvad som helst, men nu er det altså tilfældigvis Gellerupparken, vi er havnet i. Og så giver vi gas.

Tag så alle de her mennesker og stop dem ind i et rum med dårlig plads og for få stole, og så er scenen sat.

Jeg kan ikke forklare, hvor det er, sådan et møde går galt. Jeg kan konstatere, at fra første spørgsmål er stemningen sat, og den er negativ.
Der er to ting, de fire grupper, som jeg har været så uvenlig at skære hårdt op, har til fælles: 1. At de bor i Gellerupparken. 2. At de er mennesker. Det første forklarer, hvorfor de er til mødet. Det andet deres opførsel.

Mennesker hader forandringer! Mennesker hader små forandringer lidt mindre end store, men under alle omstændigheder... Mennesker HADER forandringer. Selv forandringer til det bedre bliver i den menneskelige hjerne tolket som en udefrakommende trussel.
At være usikker på ens hjem er en temmelig stor forandring. Der er intet mærkeligt i, at beboerne i Gellerupparken stejler. Jeg gætter på, at alle andre ville gøre det samme.

År 2010 vil gå med møder af den her slags. Beboerne vil være usikre, stritte imod og brokke sig. Jeg har efter i går intet bud på, hvordan det ender.
Og jeg kan i princippet være så ligeglad. Jeg har alle muligheder i verden for at forlade Gellerupparken og vil formentlig være over alle bjerge, inden byggeriet for alvor går amok.

Men det er bittert, når fremtiden går tabt for stagnation. Og havde det så bare været det. Nej, det værste er, at den her slags slagsmål får gribbene på vingerne. Dem, som har en anden dagsorden. En dagsorden, der i uhyggeligt grad minder om: "Lad dem dog rådne op i deres egen elendighed, hvis det er det, de så gerne vil."

En dag vil jeg se tilbage på min ghetto-tid som et eksotisk kuriosum. En dag vil jeg have glemt, hvordan det føles at bo her.

Sejt

Hvis jeg nogensinde får børn, ville jeg være helt vildt stolt, hvis de var ligesom den 10-årige dreng i dette klip: Gaywatch i The Daily Show.

lørdag, november 21, 2009

Farver og striber

Når jeg engang bliver sådan én, som skal indrette sit helt eget køkken, er det her min nye drømmebordplade.

WAUW!

Sladderindkøb

Faktisk synes jeg, at man skal holde sig for god til at vurdere andre menneskers indkøb i supermarkeder. Det er jo i virkeligheden en slags mobning og selvretfærdighed på samme tid.

MEN ingen regler uden undtagelser...

I dag så jeg en ung mand købe en flaske martini, boxershorts og to buketter roser. Og ikke mere.

Det er kun én ting at sige: "Good Luck, MisterFister!"

torsdag, november 19, 2009

Opdateret

Mit kamera (og Bedsteveninden) er landet! Og så skal der jo lige samles op på de sidste 14 dage.
  • Jeg faldt i søvn i et solarium; knaldede hovedet op i loftet, da varmen slukkede, og blev en anelse forvirret... og nu har jeg fået udslæt. Garanteret af det solarium. Så forbyd dog skidtet, så svage sjæle ikke bliver fristet!
  • Har afsluttet både malekursus og tegnekursus.
  • Har overbevist alle i mine omgangskreds, at jeg i hvert fald IKKE skulle på Pastoralseminariet de næste mange år!
  • Har meldt mig ind på Pastoralseminariet med begyndelse februar 2010.
  • Har læst fagbeskrivelserne på Pastoralseminariet.... Seriøst: HVAD TÆNKER JEG PÅ?
  • Har brugt en hel dag på at bage pizza.
  • Fik to dage senere et maveonde på grund af overdreven spisning af ... pizza.
  • Har meldt mig ind i mit politiske parti igen. Har været ude i et halvt års tid. Gik i granatchok på grund af noget med tørklæder og domstole. Men nu er jeg på banen igen.
  • plus alt muligt andet.

Bedstevenindens kommentar: 1. "Hvor lang tid har jeg været væk?" 2.: "Udslæt? Næ, nu skal du høre om udslæt. Jeg har mistet al huden på min krop!"

Ihhhhh, hvor er det godt at have hende tilbage. Hun har altid en krise, der kan sætte tingene i perspektiv.

søndag, november 15, 2009

Søndagsmad

Søndagsprogrammet står på pizzabagning. Det er sjovt med mig og min madlavning. Enten kan jeg leve 14 dage af ligegyldige rugbrødsmadder, eller også går jeg fuldstændig køkkenamok.
Mit pizzabageri har jeg planlagt i flere dage og købt ind til af mange omgange. Køleskabet er fyldt af langtidshævet luksusdej, og jeg regner bestemt med, at min udsøgte hjemmelavede chilichutney skal i brug.
Jeg har planlagt fire variationer af fyld, og der kunne godt komme flere til. To slags kartoffelpizza, en med svampe og en tomatpizza er prognosen indtil videre. Jeg går fuldstændig målrettet efter at bage verdens bedste pizza. Finde den perfekte opskrift, som får eftertiden skal stå som PIZZAEN!

Det er bare lidt ærgerligt, at Dot, den lille gourmet, ikke er her. Hun kunne komme med de helt rigtige smagsinput. Og så kunne vi have spist os overmætte i kampen for den gode smag.
Det må vente til en anden gang.

onsdag, november 11, 2009

Fødsler og mere

Havde besøg af Maja i dag, og vi kom til at tale om fødsler og virkeligt meget andet. Blandt andet kom det som en stor overraskelse, at Maja synes, at jeg skal have en vagtgris.
Jamen, jeg anede ikke, at sådan en fandtes. Kan den nå at komme på ønskesedlen til jul?

lørdag, november 07, 2009

Lidt af hvert

Hep hey... Nu kunne man godt tro, at manglende blogskrivning skyldes overdreven vintersurmulen, men det er IKKE tilfældet... heldigvis.
Jeg har såmænd bare kreativt travlt, og det er skønt. Jeg går på et lille malekursus, jeg tegner på livet løs, og så har jeg været ude.

Der er ingen fotodoku, for mit kamera er taget på ferie i Egypten med Bedsteveninde i 14 dage. Minus: Hvordan skal det gå mig, når de begge to er væk i så lang tid?
Plus: Jeg har 'glemt' at fortælle hende, hvordan man sletter billeder på kameraet, og hun skal nok få taget nogle billeder, der udstiller en overdreven interesse for lækkerbrune mænd eller noget andet sjovt.

Nok om det. Som sagt har jeg været ude af sofaen og er blevet bombet med inspiration.
  1. Foredrag med Jørgen Leth.
  2. Foredrag med Søren 'Papfar' Behncke.
  3. This is it.

Lad mig bare begynde med This is it. Filmen med øvelserne til de Michael Jackson-koncerter, der ikke blev. Det er og bliver et mysterium, hvordan der kunne komme så fantastisk musik ud af et så aparte menneske. Men hvis man prøver at abstrahere fra det, så er det en god film. Det var inspirerende at kigge ind i et værksted. Hvad er processen før det perfekte resultat? Det giver en lille smule ro i ens eget ambitionsniveau, når selv Michael Jackson måtte øve sig.

Foredraget med Søren 'Papfar' Behncke gav en masse ideer og løftede sløret for en verden af pap. Det er efter sådan et foredrag, at man skulle have 14 dages ferie i et fedt værksted, hvor man ikke skulle præstere, bare være opfindsom. Der var lige en ting i foredraget, der var den helt store stopper for at sige sit job op og leve som fri kunstner... Det lugtede langt væk af tålmodighed. Ja, det er så ikke lige mig. Men papkasser... helt klart!

Og så er der jo Jørgen Leth. Ja, måske ved jeg ikkke så meget om film, men derfor kan man jo godt nyde et kreativt menneskes arbejdsmetoder. Jeg fik meget ud af at høre om nysgerrigheden som drivkraft, om at turde gribe tilfældigheden og om hugge fra højre og venstre og omdanne det til ny kunst. Fantastisk mand.

De næste par uger holder tempoet, så flere input er forude. Jeg glæder mig.